“Ik kwam bij Marianne vanwege een onrustige buik en spijsverteringsklachten. Niet wetende dat me een mooi avontuur te wachten stond. Marianne heeft me gedurende een aantal weken Taoïstische  Chinese Orgaanmassage (Chi Nei Tsang) gegeven. Daarbij heeft ze op allerlei manieren alle organen ‘bewerkt’. Dat klinkt mogelijk niet heel prettig, maar het was over het algemeen een aangename ervaring. Met soms voor mij vreemde effecten. Als ze met mijn dunne darm bezig was kreeg ik bijvoorbeeld pijn in mijn linker schouder. Voor Marianne heel logisch! En ze kreeg de pijn ook altijd weer weg.
Waar ik ook blij mee was is dat ze zo goed kon uitleggen wat ze deed en wat er in mijn lijf gebeurde. Verder heeft ze mij technieken geleerd die ik thuis kan toepassen, bijvoorbeeld het masseren van mijn dikke darm. Met het resultaat ben ik heel blij. Het is alsof alle organen weer doen wat ze moeten doen en het hele verteringsproces tot rust is gekomen.”

Cleo

“Ik kom nu al ruim 3 jaar regelmatig bij Marianne, in eerste instantie met burn-out gerelateerde klachten. Maar er is een wereld voor mij open gegaan. Na de intake zijn we aan de slag gegaan met shiatsu, moxa en acupunctuur. Wat wonderen heeft verricht mentaal en lichamelijk.

Zij geeft tips over meditatie, zelfliefde, denkpatronen, voeding, beweging en mentale rust.

Zij heeft mij geholpen na mijn heftige bevalling, ondersteund bij rouwverwerking en traumaverwerking en helpt mijn energieniveau en immuunsysteem op pijl te houden.

Voor mij is ze een tovenares die mij altijd op een warme en open manier helpt zonder enig oordeel. Hierdoor is elke sessie prettig en 100% aan te raden.”

Ria

“De pijnbestrijding die Marianne geeft ervaar ik als heel waardevol en effectief bij mijn rugklachten na een hernia. Bijzonder is het om te voelen wat er in mijn rug en heupgebied gebeurt terwijl ze op een hele andere plek aan het werk is, bijvoorbeeld mijn enkel. Er gebeuren magische momenten waarbij spanning en pijn los laten en mijn lichaam weer in balans komt. Hierdoor ben ik weer gaan geloven dat mijn rug kan helen.

Caroline

“Marianne is heel professioneel, vriendelijk en toegankelijk. De behandelruimte is zeer plezierig, licht en ruim.
Bij de intake kom ik door haar vragen en open en geruststellende houding altijd weer dichtbij wat er werkelijk in mij en mijn lijf omgaat. 

Marianne bekijkt zorgvuldig en geduldig hoe het met mij is en wat er nodig is. Ze geeft ook tips met eenvoudige ‘oefeningen’ die ik thuis zelf nog kan doen, ter ondersteuning van de behandeling.

Door de behandelingen heb ik meer (levens)energie, voel ik beter wat goed voor me is en ben ik veel meer ontspannen in mijn hoofd en in mijn lijf.”

Brigitte

“Met burnout klachten kwam ik bij Marianne, waar we hebben gewerkt aan zowel geestelijk als lichamelijk herstel. Beginnen met coaching gesprekken waar ik heb geleerd mijn grenzen beter te bewaken en meer aan mezelf te denken. Daarna de Shiatsu massage om de spanning uit je lichaam te krijgen. Een hele fijne combinatie die voor mij heel goed gewerkt heeft. Ook nu het weer beter gaat denk ik nog vaak terug aan de gesprekken om niet in mijn oude patroon terug te vallen.”

Alex

“Via mijn fysiotherapeute kwam ik in contact met Shiatsu Buur. Sinds een jaar of 10 kom ik met enige regelmaat bij mijn fysio voor spanning in mijn rug. Een stukje houding en stress zorgde ervoor dat ik om de zoveel tijd er aan moest geloven dat alles weer vast zat, ondanks het regelmatige bewegen. Naast mijn rug had ik sinds een paar jaar last van een soort blokkade met ademhalen. Tijdens drukke periodes kwam dit naar boven en had dan moeite met doorademen. Hier ben ik een paar keer voor bij de huisarts geweest, maar die kon niets vinden.

Vanwege Corona kwam ik in de WW terecht en had alle tijd om dingen los te laten, te ontspannen en te bewegen. Het laatste bezoek aan de huisarts was tijdens deze WW-periode, omdat het ademhalen weer de kop op stak. De huisarts verwees mij door naar de fysio. Iets waarvan ik dacht, wat moet ik op dit moment bij de fysio? Ik voelde mij ontspannen en relaxed, had last met ademhalen en niet van stress of dergelijke. Bij de fysio aangekomen bleek mijn rug volkomen vast te zitten. Zij gaf aan dat ze mij graag ging behandelen, maar dat mijn klachten blijkbaar elders vandaan kwamen en het in die zin een tijdelijke oplossing zou zijn. Op dat moment kwam mijn fysio met Shiatsu Buur als mogelijke oplossing.

Na de intake bij Shiatsu Buur zijn we gestart met Shiatsu-massages. Tijdens en na iedere behandeling kwam steeds duidelijker naar voren waar de spanning in mijn lichaam zat. Zo was ik bijvoorbeeld veel bezig met het meten van mijn hartslag. Sowieso iedere ochtend als ik wakker werd, en tijdens het sporten. Dat zorgde onbewust voor spanning.

De massages hielpen mij onwijs goed om te ontspannen en te leren luisteren naar mijn lichaam. Ik kreeg oefeningen voor thuis, ging anders eten (5 elementenvoeding) en kwam door de gesprekken die we hebben voordat de massage begint, erachter dat ik eigenlijk alleen maar in mijn hoofd bezig was in plaats van ook te luisteren naar mijn lichaam.

Nu ik een aantal behandelingen verder ben kan ik zeggen dat ik geen last meer heb van de spanning die ervoor zorgde dat mijn ademhaling blokkeerde. De behandelingen zorgen er niet alleen voor dat ik van mijn klachten af ben, maar ook dat ik een andere levensstijl heb aangenomen. Ik ben rustiger en minder gespannen.”